Zonnepanelen - Mauro Raskin

Wij plaatsen en installeren uw zonnepanelen

Buiten fors besparen op uw energiefactuur en het produceren van uw eigen groene stroom, bieden zonnepanelen nog tal van andere voordelen.

Slimme investering

Zonnepanelen installeren is geen kost, maar een investering. Op 8 à 10 jaar verdient u uw investering terug met wat u bespaart op uw energiefactuur. Eens uw investering zichzelf heeft afbetaald, betaalt u jaarlijks gemiddeld 750 euro per jaar minder voor uw elektriciteit dan gezinnen zonder zonne-installatie.

Bij het kiezen voor zonnepalen creëert u ook een enorme meerwaarde voor uw woning. De vastgoedprijzen voor huizen met een geïsoleerd dak en zonnepanelen liggen beduidend hoger dan voor panden zonder zonne-installatie. Potentiële kopers zijn dus duidelijk bereid om meer te betalen voor een woning die reeds energie-efficiënt is.

Bovendien draagt u uw steentje bij aan het milieu door te kiezen voor groene energie. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is de zon een onuitputtelijke energiebron. Zonnepanelen zijn trouwens al voor 90% recycleerbaar. Door te kiezen voor zonne-energie, werk je dus actief mee aan een schonere wereld met een lagere CO2-uitstoot en minder (kern)afval.

Krijg ik nog een subsidie voor zonnepanelen in 2021?

Door de afschaffing van de terugdraaiende teller heeft u sinds 2021 weer recht op een subsidie bij het installeren van zonnepanelen. De subsidie geldt voor woningen met een bouwaanvraag van voor het jaar 2014.

Gedurende 2021 krijgt u tot 1500 euro subsidie, nadien wordt dit bedrag elk jaar gehalveerd. Andere criteria voor de subsidie is dat het maximale vermogen van de installatie niet groter mag zijn dan 10 kVA (omvormer) en de werken worden uitgevoerd door een RESCert gecertificeerd installateur, zoals wij.